Rioleringswerken

Een goed functionerend rioleringssysteem is essentieel voor elk huis of bedrijf. Zonder dit kunnen afvalwater en regenwater niet efficiënt worden afgevoerd, wat kan leiden tot overstromingen, geurproblemen en mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wanneer rioleringsproblemen onopgemerkt blijven of niet op tijd worden aangepakt, kunnen de gevolgen navenant zijn. Van beschadigde funderingen tot verhoogde reparatiekosten en potentiële risioco’s voor uw gezondheid – een falend rioleringssysteem is niet iets dat over het hoofd kan worden gezien.

Services van Co Deco – Uw expert in rioleringswerk

Rioleringswerken omvatten een breed scala aan diensten en interventies gericht op het aanleggen, onderhouden, renoveren en repareren van rioleringssystemen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten rioleringswerken die wij uitvoeren:

 1. Nieuwe Aanleg: Installatie van nieuwe rioleringssystemen voor nieuwe gebouwen of gebieden die nog geen toegang hebben tot centrale riolering.
 2. Inspectie en Diagnose: Met behulp van camera’s en andere instrumenten worden rioleringssystemen geïnspecteerd op problemen of defecten.
 3. Onderhoud en Reiniging: Periodieke schoonmaak van rioolbuizen om ophopingen en verstoppingen te voorkomen.
 4. Renovatie en Relining: Het herstellen of vernieuwen van beschadigde of verouderde rioolbuizen zonder ze volledig te vervangen. Relining is een techniek waarbij een nieuwe binnenvoering in een bestaande buis wordt aangebracht.
 5. Vervanging: Als rioleringssystemen onherstelbaar beschadigd zijn of hun levensduur hebben overschreden, kunnen ze volledig worden vervangen.
 6. Ontworteling: Het verwijderen van boomwortels die in de rioolbuizen zijn gegroeid en blokkades of schade veroorzaken.
 7. Afwateringsoplossingen: Het installeren of verbeteren van systemen voor oppervlaktewaterafvoer, zoals goten, stormwaterputten en overloopvoorzieningen.
 8. Installatie van Septische Tanks: Voor huizen en bedrijven die niet aangesloten zijn op een centraal rioleringssysteem, kan een septische tank een oplossing bieden voor afvalwaterbeheer.
 9. Reparatie van Inspectieputten: Inspectieputten, vaak “putjes” genoemd, geven toegang tot het riool voor inspectie en onderhoud. Ze kunnen beschadigd raken en hebben soms reparatie of vervanging nodig.
 10. Rioolontluchting: Zorgt voor de juiste ventilatie van rioolgassen, wat essentieel is voor de werking en veiligheid van het systeem.
 11. Grondwerk: Voorbereidende werkzaamheden, zoals het graven van sleuven, nodig voor de installatie of reparatie van rioleringssystemen.

Heeft u een klus voor ons? Contacteer ons!

Rioleringswerken
Rioleringswerken

Scheiding van afvalwater en regenwater

Regenwater behoort niet in het rioleringsstelsel. Wanneer zuiver regenwater wordt vermengd met het rioleringsstelsel, verdunt dit het huishoudelijk afvalwater dat naar de zuiveringsinstallaties stroomt. Dit beïnvloedt de efficiëntie van het zuiveringsproces nadelig.

Het doorvoeren van dit water via het rioleringsnetwerk vereist ook veel energie, wat zowel ecologische als economische kosten met zich meebrengt.

Wanneer een riool overstroomt met regenwater, kan dit tot wateroverlast op straten leiden. Bovendien worden de overstorten in het rioleringsnetwerk vaker geactiveerd door de verhoogde waterstroom, waardoor onbehandeld water sneller in waterwegen belandt. Vandaar het belang van het scheiden van regenwater van huishoudelijk afvalwater.

Wanneer is het verplicht om regenwater en afvalwater te scheiden?

 • Bij de bouw van nieuwe woningen of bij grote renovaties, zoals voorgeschreven in de ‘Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening Hemelwater’.
 • Als er in uw straat al een gescheiden rioleringsstelsel is. U kunt bij uw rioolbeheerder navragen of dit het geval is. Voor bestaande gebouwen in een gesloten bebouwing geldt deze verplichting alleen als er geen leidingen onder of door het gebouw hoeven te worden aangelegd.
 • Bij een renovatie of herinrichting van het riool in uw straat, moet u uw regenwateraansluiting verplicht wijzigen zodat deze niet meer vermengt met het afvalwater. Zorg ervoor dat dit gedaan is tegen de tijd dat de rioleringswerken in uw straat voltooid zijn. Overweeg bij elke wijziging aan uw huis of tuin om regenwater en afvalwater te scheiden, om zo toekomstige extra kosten te voorkomen.

In sommige situaties kan ook de installatie van een regenwaterput voor woningen verplicht zijn.

Indien nodig komen we ter plaatse om de situatie te beoordelen en een kostenraming te geven. Na uw goedkeuring plannen we de werken in. U kan erop vertrouwen dat uw project in handen is van een ervaren team. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Rioleringswerken

Expertise en ervaring

Heeft u last van verstopte leidingen of een overlopende riolering? Onze ervaren ontstoppingsdienst staat voor u klaar!

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Met state-of-the-art apparatuur en deskundige technici zorgen wij voor snelle en efficiënte oplossingen.

Klantgericht

Laat onze experts uw woning controleren en voorkom kostbare reparaties. Kies voor gemoedsrust en betrouwbaarheid.

Duurzaamheid

Wij zijn er trots op om uw partner te zijn bij het oplossen van ontstoppingen. Ons team biedt deskundig advies.

Services van Co Deco – Uw expert in ontstoppingen

Ontstoppingen

Rioleringswerken

Sonardetectie

Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

Bij Co-Deco zijn we experts op het gebied van ontstoppingen, rioleringswerken en sonardetectie. Of u nu te maken heeft met hardnekkige verstoppingen, complexe rioleringssystemen of de precisie van sonardetectie nodig heeft, wij hebben de vaardigheden en ervaring om u van dienst te zijn. Onze toewijding aan kwaliteit en precisie geldt voor al onze diensten.

Vertrouw op ons voor deskundige oplossingen en een professionele aanpak.

Co-Deco ontstoppingen & rioleringswerken